Suprafata totala: 747.84 cm2
Pagina 1
Familia Paraschiv, care deține Carmistin, unul dintre cei mai mari jucători din producția de carne, intră pe piața ouălor bio cu brandul La Provincia 'Piața va crește accelerat'.
Florentina Nițu GRUPUL Carmistin, controlat de familia Paraschiv, ce cuprinde peste 20 de companii active în producția de carne de pasăre, creșterea porcilor, creșterea bovinelor, dar și în producția de cereale, intră pe piața ouălor bio cu brandul La Provincia, mizând pe cererea crescută a românilor pentru produse sustenabile și cheltuielile de circa 300 mii. euro anual pe produsele bio.
'Studii realizate pentru stabilirea profilului consumatorului au arătat faptul că piața noastră de ouă bio nu este destul de reprezentată și că există o cerere semnificativă pentru un astfel de produs. Este motivul pentru care am decis extinderea gamei, sub brandul-umbrelă La Provincia, adăugând ouăle bio', a spus Andrei Brumaru, CEO al Carmistin.
El a completat că piața produselor bio nu este astăzi foarte bine dezvoltată pe plan local, din cauza prețurilor mai mari, dar crede că acesta este trendul spre care se îndreaptă lumea și 'noi ne dorim să fim printre primii care merg în direcția aceasta'.
Vezi pagina 7
Pagina 7
Grupul Carmistin al familiei Paraschiv, unul dintre cei mai mari jucători din producția de carne, intră pe piața ouălor bio cu brandul La Provincia. Românii cheltuie circa 300 mii. euro anual pe produsele bio Andrei Brumaru, CEO, Carmistin: 'în următorii cinci ani, în perspectiva noastră, cererea va crește constant. Capacitatea de dezvoltare este foarte mare și piața se poate dubla." Florentina Nițu G ANTREPRENORI LOCALI rupul Carmistin, controlat de familia Paraschiv, ce cuprinde peste 20 de companii active în producția de carne de pasăre, creșterea porcilor, creșterea bovinelor, dar și în producția de cereale, intră pe piața ouălor bio cu brandul La Provincia, mizând pe cererea crescută a românilor pentru produse sustenabile și cheltuielile de circa 300 mii.
euro anual pe produsele bio.
'Studii realizate pentru stabilirea profilului consumatorului au arătat faptul că piața noastră de ouă bio nu este destul de reprezentată și că există o cerere semnificativă pentru un astfel de produs. Este motivul pentru care am decis extinderea gamei, sub brandul-umbrelă La Provincia, adăugând ouăle bio", a spus Andrei Brumaru, CEO al Carmistin.
Carmistin este un business integrat și în present lucrează peste 10.000 hectare, din care peste 30% reprezentând agricultura bio. Ouăle bio provin de la găini crescute cu acces în aer liber în ferma Carmistin, de la Leleasca (jud. Olt) și care sunt hrănite exclusiv cu furaje din agricultură ecologică.
'Cererea pentru ouă va fi din ce în ce mai mare, pentru că sunt cele mai ieftine produse care conțin proteine. Această piață a ouălor și a cărnii de pasăre bio va crește accelerat. Credem foarte mult în producția de alimente sănătoase și strategia noastră Comerțul cu ridicata al produselor lactate, ouălor, uleiurilor și grăsimilor comestibile este un sector în care activează aproape 450 de companii>, care au avut o cifră de afaceri de 3,3 miliarde de lei în 2021.
de dezvoltare e în direcția aceasta", a explicat Brumaru.
El a completat că piața produselor bio nu este astăzi foarte bine dezvoltată pe plan local, din cauza prețurilor mai mari, dar creANDREI BRUMARU, CEO al Carmistin: Studii realizate pentru stabilirea profilului consumatorului au arâtat faptul câ piața noastrâ de ouâ bio nu este destul de reprezentată și câ existâ o cerere semnificativâ pentru un astfel de produs. Este motivul pentru care am decis extinderea gamei, sub brandul-umbrelâ La Provincia, adâugând ouăle bio.
de că acesta este trendul spre care se îndreaptă lumea și 'noi ne dorim să fim printre primii care merg în direcția aceasta".
Prețul mai mare al acestor produse este justificat de cheltuielile cu 30-35% mai mari decât în producția industrială, pentru că fluxul și tehnologia pentru a produce bio sunt diferite. 'La carne de pasăre bio discutăm de un ciclu de producție de 82 de zile versus un pui industrial care are nevoie de 40-42 de zile pentru creștere." Capacitatea de producție de ouă bio a Carmistin este de 35.000 ouă/zi și producția de ouă bio reprezintă 70% din producția totală cfe ouă. Ouăle sunt comercializate în retail - de săptămâna viitoare intrăm și cu ouăle bio - și în rețeaua noastră de magazine. Ouăle bio La Provincia se găsesc în rețeaua magazinelor Lidl, la un preț de 24,99 lei/cofrajul de 20 ouă și ordine, pe sezamo.ro, la un preț de de 29,49 lei/cofrajul de 20 ouă. Brumaru spune totuși că nu pot încă produce cât pot vinde, subliniind astfel cererea ridicată.
'în următorii cinci ani, în perspectiva noastră, cererea va crește constant, și nu doar la nivelul României, ci și la nivelul Europei, pentru că politica autorităților este de a produce în mod sustenabil. Capacitatea de dezvoltare e foarte mare și piața se poate dubla", a precizat CEO-ul Carmistin.
în sectorul creșterii păsărilor, atât pentru producția de carne, cât si de ouă, activează 650 de companii, care au avut o cifră de afaceri totală de 4,1 miliarde de lei în 2021, cu aproape 9.000 de angajați, arată datele de la Registrul Comerțului.
Cel mai mare producător de ouă din România este grupul Toneli, deținut de investitori libanezi, care mai au și Agrisol International, un business integrat, ce are propria fabrică de furaje, mai multe ferme de creștere a păsărilor și de reproducție, respectiv îngrășare a porcinelor, activând în județele Prahova și Ialomița.
Mai multe detalii pe wwwjicorporate.ro